Начало НОВИНИ Хаос във Великобритания: супермаркетите остават без определени продукти и храни

Хаос във Великобритания: супермаркетите остават без определени продукти и храни

0

Днес мениджъри информираха британски министерство на околната среда, храните и селските райони, че супермаркетите нямат пресни продукти, като плодове и зеленчуци, за уикенда.

Агенцията EFE съобщава, че преди седмица британските граждани са започнали да се запасяват с храна, което е причинило недостиг в разгара на мерките, предприети от правителството за предотвратяване на разпространението на COVID-19 и наскоро установената мутация.

От Испания, водещият доставчик на плодове и зеленчуци в Обединеното кралство, генералният директор на Федерацията на асоциациите на производителите на износ (Fepex), Хосе Мария Позанкос, увери, че „ако нормалността не бъде възстановена незабавно“, нацията ще претърпи „чувствителен недостиг“ през следващите дни.

Андрю Опи, член на британския консорциум за търговия на дребно, от своя страна заяви, че веригата за доставки трябва да започне да се движи. „Ако не видим камионите да се връщат през канала, те няма да могат да вземат пратките от пресн плодове и зеленчуци (от Европа), от които зависим в момента“.

Хиляди лондончани се стичат в супермаркети, за да правят покупки в навечерието на Коледа, за които рафтовете на практика са празни. Tesco, известна британска верига супермаркети, заяви, че е въвела ограничения за закупуване на продукти на определени продуктови линии.

Клиентите, които съобщиха за хаоса в социалните медии, вече ще могат да си купят само пакет тоалетна хартия и до максимум три артикула от продуктите като пресни яйца, ориз и сапун за ръце. 

Към тези ограничения, наложени от британския търговски център, ще се добави и ограничението за покупки на бебешки и антибактериални кърпички, брашно и прясна паста.

Затварянето на границите на Фрнация с Великобритания, миналата неделя, създаде колапси сред камионите, които внасят храна в пристанищата на Дувър в Ламанша. 

Въпреки факта, че снощи Франция отвори отново границите с Обединеното кралство за шофьори на камиони, колапсът продължава, тъй като за влизане в страната е необходим отрицателен PCR тест, който забавя циркулацията.

На този ден британската армия се присъедини към здравните работници, за да извърши бързи тестове за коронавирус на хиляди шофьори на камиони, останали близо до пристанището в Дувър, за да ускори пътуването след възобновяването на френската граница.

Lufthansa, германска авиокомпания, също включи специален полет от 80 тона нетрайни хранителни товари в сряда, който включва плодове и зеленчуци от Франкфурт до Шефилд, Северна Англия, за да отговори на търсенето на хранителни продукти.

Предишна статияХристо Иванов: Искаме да видим равно прилагане на стандарта “Гешев”
Следваща статияИзраелски мъж почина от реинфекция с COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук