Начало БЪЛГАРИЯ Първите ваксини срещу COVID-19 пристигнаха в България

Първите ваксини срещу COVID-19 пристигнаха в България

0

Камионът с ваксините пристигна пред сградата на Националния център по заразни и паразитни болести и беше посрещнат от министъра на здравеопазването – проф. Ангелов.

Пристигнаха първите ваксини срещу COVID-19. 

Ваксинацията започва официално от утре – 27 декември.

Планирано е ваксинирането в България да започне на 27 декември в София, Пловдив и Бургас. Имунизацията срещу COVID-19 е препоръчителна и безплатна и се поставя по желание, се казва ясно в заповедта на министъра на здравеопазването.

Първи лично ще се ваксинира министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Камионът с ваксините пристигна пред сградата на Националния център по заразни и паразитни болести и беше посрещнат от министъра на здравеопазването – проф. Ангелов, председателя на Националния ваксинационен щаб Красимир Гигов, директора на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев и др.

Камионът бе ескортиран от полицейски автомобили.

Кампанията се организира от регионалните здравни инспекции, а имунизациите се извършват от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, регионални здравни инспекции, от лекари в специализирани структури на Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната и от нарочно създадени за целта имунизационни мобилни екипи.

Предишна статияCOVID-19: Новите случаи за последните 24 часа са 257 при направени 2072 теста.
Следваща статияТурция с нови изисквания от 28 декември, всеки пристигащ трябва да е с отрицателен тест.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук