Начало НОВИНИ Япония затваря границите си, за да избегне нов щам на COVID-19

Япония затваря границите си, за да избегне нов щам на COVID-19

0

Мерките за биобезопасност са затегнати в Япония. От 28 декември азиатската държава няма да разреши влизането на пътници от цял ​​свят на тяхна територия, за да се предотврати разпространението на новия щам на коронавирус.

Това ограничение ще бъде в сила до края на януари, периодът, в който ще могат да влизат само японци и чужденци, които имат законно пребиваване в японски земи. От миналия октомври тези със студентска или бизнес виза могат да останат в страната.

Тези, които са получили разрешение за пътуване преди обявяването на новите ограничения, също ще могат да влизат без проблеми, стига да не идват от Южна Африка или Обединеното кралство, обяснява японското външно министерство в изявление.

Въпреки тези разпоредби гражданите на Китай и Южна Корея с разрешителни за бизнес няма да имат проблем да пътуват до Япония поради подписването на двустранни споразумения за отпускане на ограниченията. Няколко държави в Азия също са част от това споразумение.

Министерството на здравеопазването съобщи, че през последните дни има общо седем инфекции, причинени от новия щам на вируса Sars-Cov-2 , от които пет са от хора, които наскоро са пътували до британска територия.

До момента Япония регистрира над 217 000 инфекции и 3200 смъртни случая.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук