Начало НОВИНИ Антъни Фаучи: Ще сме свидетели на нова вълна на COVID-19 в САЩ...

Антъни Фаучи: Ще сме свидетели на нова вълна на COVID-19 в САЩ след Рождество и Нова година

0

Много хора са се отправили на път по случай празниците, събирали са се в компании или им предстои да го направят. Въпреки препоръките да не се прави така, това неизбежно ще се случи, каза главният инфекционист на САЩ.

Разпространението на новия вид коронавирус в САЩ вероятно ще се ускори през следващите седмици, тъй като много хора тръгнаха на път по случай коледните празници. Такова мнение изрази днес в ефира на телевизия CNN директорът на Националния институт по алергични и заразни болести Антъни Фаучи.

Според него, най-трудният етап от борбата с пандемията в страната още не е преминал.

„Аз и моите колеги в областта на здравеопазването сме обезпокоени, че по всяка вероятност ще станем свидетели на нова вълна след Рождество и Нова година”, каза Фаучи.

Причината за това ще се дължи на факта, че много хора са се отправили на път по случай празниците, събирали са се в компании или им предстои да го направят. Въпреки препоръките да не се прави така, това неизбежно ще се случи, каза главният инфекционист на САЩ.

Ситуацията може да се влоши в рамките на няколко седмици, предупреди Фаучи, Разбира се, гаранция за това няма, но опасността е налице, смята той.

По данни на университета „Джонс Хопкинс”, в САЩ са регистрирани повече от 18,9 млн. случая на заразяване с коронавирус, а леталните са 331,9 хиляди, като и по двата показателя страната е на челно място в света. /БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук