Начало НОВИНИ Байдън ще се позове на военния закон, за да ускори ваксинацията в...

Байдън ще се позове на военния закон, за да ускори ваксинацията в САЩ.

0

Джо Байдън, увери по време на брифинг за ситуацията с коронавируса , че „той ще положи всички усилия, за да се гарантира, че хората са ваксинирани“, след като той влезе в Белия дом през януари следващата година.

Той също така посочи, че ще прибегне до използването на Закона за отбранителното производство от 1950 г., за да насърчи производството и разпространението на лекарството в страната, най-засегната от пандемията в световен мащаб, съобщи порталът Actualidad RT.

Бившият вицепрезидент на САЩ заяви, че ще гарантира, че „са били приложени 100 милиона инжекции след първите 100 дни“ от неговото управление.

„Конгресът осигурява средства, бихме могли да постигнем тази невероятна цел. Би било необходимо да се увеличи настоящата скорост от пет на шест пъти до един милион инжекции на ден. Но дори и с това подобрение, дори ако увеличим скоростта на ваксините до един милион инжекции на ден, пак ще са необходими месеци, за да ваксинираме по-голямата част от населението на САЩ “, каза той.

„Ще използвам силата си съгласно Закона за производство на отбрана, когато положа клетва и ще наредя на частната индустрия да ускори производството на материалите, необходими за ваксини, както и защитно оборудване“, добави той.

Избраният държавен глава също уточни, че имунизаторите ще бъдат разпределени „по справедлив начин, за да могат за да могат всички хора да го получат, независимо от цвета на кожата си и къде живеят ”.

Законът за отбранителното производство на Съединените щати е приет през 1950 г. след началото на Корейската война в отговор на липсата на работна ръка и оборудване и оттогава на няколко президенти се позовава за справяне с извънредни ситуации като природни бедствия.

Байдън, който ще стане 46-ият президент на северноамериканската държава, посочи, че остава „оптимист за бъдещето“ и вярва, че ситуацията ще се нормализира през следващата година. „Възможно е да видим подобрения едва през март, тъй като ще отнеме време на нашия план да започне да постига видим напредък “, каза той.

„Следващите няколко седмици и месеци ще бъдат трудни, очаква ни много труден период за нашата нация, може би най-трудният през цялата тази пандемия”, предупреди той.

Членът на Демократическата партия също коментира, че планът на администрацията на Доналд Тръмп за разпределяне на дозите „изостава“ и „не напредва, както би трябвало“.

Предишна статияАнглия и ЕС подписват търговското споразумение за Брекзит
Следваща статияВойна в Йемен: Смъртоносна атака на летище Аден с пристигането на ново правителство

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук