Начало НОВИНИ Въоръжен обир е извършен в голям супермаркет в Сандански

Въоръжен обир е извършен в голям супермаркет в Сандански

0

Въоръжен обир е извършен в голям супермаркет в Сандански, съобщава Нова тв. Имало е и стрелба, но няма пострадали хора.

Сигналът за грабежа е подаден в полицията около 21 ч.

По първоначални данни, трима маскирани влезли в помещението, където се отчитал оборотът в края на работния ден. Отнели неустановена към момента сума пари и избягали, съобщават от МВР.

Според Нова тв нападателите са успели да откраднат от касата около 30 000 лв. Грабежът е станал в момент, в който магазинът е бил затворен, но в него са били всички служители.

Според struma.bg са откраднати 60 000 лв. Изданието разказва, че обирът е извършен от 3-ма или 4-ма маскирани мъже. Те се промъкнали през задния вход на търговския обект и се добрали до касата, като я разбили с чук.

Целият регион е блокиран от полиция с временни КПП-та. Такива има включително и в Кресненското дефиле.

В средата на септември пак в Сандански бе ограбена банка. Пак тогава бе разбит и ограбен и апартаментът на зам.-началника на полицията в града. Тогявя прокуратурата съобщи, че обирът в банката се разследва. Престъплението в банковия офис на ул. „Свобода“ е извършено около 03:12 ч. Обирджиите са влезли през прозорец, разположен на гърба на сградата. За целта била срязана монтираната на него метална решетка и разбито стъкло. Охранителните камери били напръскани с боя. В касовото помещение имало заключен метален шкаф, като ключът от него бил оставен върху него. Тогава бе обявено, че били отнети около 4000 лева, 800 евро и 100 долара. Охранителната фирма реагирала на сигнала за проникването за минута и 15 секунди, но изпуснала обирджиите, разказва още държавното обвинение.

На два пъти през последните месеци – на 23 юни и 20 август, прокуратурата и МВР проведоха показни операции точно в Сандански. Градът бе блокиран от сутринта от жандармерия, полиция и кучета, правеха се проверки и обиски, извършени бяха десетки арести.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук