Начало БЪЛГАРИЯ Христо Казанджиев: Няма диверсификация на газа у нас. На българите се внушава...

Христо Казанджиев: Няма диверсификация на газа у нас. На българите се внушава неверна информация

0
Странно е защо българските власти мълчат, въпреки че газопроводът „Турски поток“ е въведен в експлоатация. Медиите също напълно игнорират този въпрос. Българските градове по протежение няма да имат достъп до газ. Това, което се внушава на българското общество е фейк новина.

Това заяви пред bTV енергийният експерт Христо Казанджиев.

Той обясни мълчанието от страна на управляващите с факта, че в навечерието на Нова година новината не е добра, защото България ще доставя природен газ за Сърбия през „Турски поток“, но няма да достави газ за Северозападна България.

„България все още е 100% зависима от доставките на руски газ за българските потребители. Парадоксално е, че 10-годишният план не включва проекти за газификация на тези градове – Оряхово, Лом, Козлодуй, Видин. Моето обяснение е, че споразумението между България и Русия от 2017 година поставя някакви ограничения“, смята енергийният експерт.

Проектът по думите му е бил реализиран от чуждестранни компании, което изкарва инвестициите в проекта извън пределите на България. Поради тази причина задоволство у българските граждани трудно може да има, смята още Казанджиев.

„По тази тръба доставя природен газ за собствени нужди в обем на 2.5 около 3 милиарда куб метра. Това означава липса на диверсификация. Единствената промяна е точката на входа. Това, което се внушава на българското общество е фейк новина“, категоричен беше енергийният експерт.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук