Начало НОВИНИ Индия претърпява земеделска реформа на фона на протести

Индия претърпява земеделска реформа на фона на протести

0

Фермерите в Индия втвърдиха протестите с гладна стачка в отказ на реформите, приети наскоро от Парламента.

Правителството се опитва да постигне консенсус с 40 фермерски съюза, тъй като тази дейност, като основен източник на поминък, е приоритетен сектор за Индия, тъй като тя допринася около 17% от брутната добавена стойност.

В този контекст индийският посланик в Перу, М. Субараюду, посочи, че скорошните земеделски реформи в неговата страна предлагат повече възможности за земеделските производители да продават своите продукти.

Той обясни, че новите разпоредби изолират фермерите от пазарните и ценовите рискове, за да могат да се посветят на култури с висока стойност, без да се притесняват за пазара и ниските цени през сезона на реколтата.

„Новата правна рамка отключва селскостопанския маркетинг в Индия. Земеделските производители вече няма да бъдат задължени да плащат дълъг списък с пазарни такси, данъци и трансфери върху своите продукти, като по този начин подобряват добивите си “.

Той спомена, че предишните закони затрудняват междудържавната търговия и в същото време, че няма достатъчно пазари, които да се справят с нарастващите продукти. „Изменението на Закона за основните стоки ще привлече така необходимите частни инвестиции за селското стопанство, от суровини до дейности след прибиране на реколтата.“

Именно, министър-председател на Индия, Нарендра Моди, заяви, че реформите в земеделието, които са били извършени в страната му са точно това, което организациите на земеделските производители и дори опозиционните партии са били искат през годините.

„Правителството на Индия се ангажира с благосъстоянието на фермерите“, каза той. Фермерите се опасяват, че новите правила ще проправят пътя на правителството да спре да купува зърно на гарантирани цени и да го остави на милостта на големите корпорации.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук