Начало НОВИНИ Николай Брънзалов: И преболедувалите COVID-19 трябва да се ваксинират

Николай Брънзалов: И преболедувалите COVID-19 трябва да се ваксинират

0
Ваксинирането мина безпроблемно. Не почувствах никаква болка при поставянето на медикамента. Нямаше и странични реакции. Чувствам се нормално. Това заяви заместник-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов.

Сега му предстои реимунизация след 21 дни. „Всички лекарства, които минават през Европейската комисия по лекарствата, са одобрени и тествани за прилагане върху пациентите. Всички пациенти, които имат прояви на алергични реакции би било добре да се направи един медикаментозен чадър дни преди и дни след поставяне на ваксината. При по-тежките случаи на алергии трябва да се консултират с лекар”, категоричен бе медикът пред Нова телевизия.

Хората, които са прекарали COVID-19 и са образували антитела – те не са на достатъчно високо ниво, отколкото при поставяне на ваксина. „Тази ваксина се поставя за пръв път на човешката популация и се надявам да се намерят отговорите, които да задоволяват всички нас. Най-приятният отговор ще е, че да, ще ликвидираме коронавируса в световен мащаб”, посочи д-р Брънзалов.

По думите му, ако минимум 70 процента от населението се ваксинира, тогава ще може да се изгради стаден имунитет и да забравим за вируса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук