Начало НОВИНИ Мъртви птици се появиха в центъра на Рим след новогодишните тържества

Мъртви птици се появиха в центъра на Рим след новогодишните тържества

0

Стотици птици, предимно скорци, бяха намерени мъртви по улиците на централен Рим на фона на новогодишните тържества. Както Международната организация за защита на животните (OIPA) предупреди в петък, 1 януари, това се дължи на използването на пиротехнически устройства.

Вестник Il Fatto Quotidiano съобщава, че птиците, уплашени и дезориентирани, са се опитали да избягат, но в крайна сметка са се ударили в прозорците на къщите и електропроводите.

Няколко потребители в социалните мрежи документираха какво се е случило, сред тях и Диего Феникия. „Съжалявам, но желанието за празнуване свърши. Стотици мъртви птици. Пиротехниката не е била необходима, за да оправдае стотици животински животи “, каза свидетелят пред италианските медии.

През сутринта други птици бяха намерени мъртви в сърцето на столицата, както показват снимки, направени от агенция ANSA.

Лоредана Диглио, говорител на организацията, обясни пред Sky News, че тези животни могат да умрат „от страх“ от фойерверки, дори „да се сблъскат помежду си“ или „да ударят прозорците или електропроводите“.

От друга страна, експерти по птици призоваха „организаторите на изложбите да избягват изстрелването на ракети в близост до чувствителни зони за дивата природа, като природни резервати, както и места за гнездене и почивка на диви птици.“

Според Sky News в италианския град използването на фойерверки е забранено поради комендантския час в 22.00 часа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук