Начало НОВИНИ От днес „Зелената“ зона за паркиране в София се разширява

От днес „Зелената“ зона за паркиране в София се разширява

0

От днес „зелената“ зона за паркиране в София вече ще включва кварталите „Иван Вазов“ и „Яворов“.

Собствениците и наемателите на жилища ще имат право на годишен стикер за паркиране за два автомобила, като за първия цената е 100 лева на година, а за втория –  200.

Годишен стикер ще може да се ползва още за служебни автомобили и коли на лизинг, уточни Румяна Милова – директор на „Паркиране и мобилност“ в София:

„Няма да им предоставяме хартиен носител винетен стикер. Вече говорим за  електронен, тъй като номерът на автомобила ще фигурира в нашата база данни. Досега не сме изисквали документ за преминат технически преглед, това е ново изискване.“

„Зелена“ зона за платено паркиране ще има и в събота. Работното ѝ време и това на синия периметър ще бъде от 10 до 18 ч.

От днес освен това контрольорите в столичния градски транспорт започват да глобяват нередовните пътници. Те вече няма да продават билети от 1,60 лв., както досега, заради епидемичната обстановка.

На нередовните пътуващи ще бъде налагана санкция в размер на 30 лева, въпреки че гражданите няма да имат възможност за закупуване на билет от шофьора.  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук