Начало НОВИНИ Френското правителство обещава да ускори ваксинациите

Френското правителство обещава да ускори ваксинациите

0

Френското правителство защити своята политика за ваксинация срещу коронавирус срещу критики, че върви твърде бавно, като през първата седмица бяха съобщени 516 ваксинации.

Говорителят на правителството Габриел Атал каза, че забавянето е свързано с логистиката: екипите трябва да посетят възрастни хора в домовете за грижи и да получат съгласието на всеки човек.

ЕС започна да ваксинира с дози Pfizer / BioNTech на 27 декември.

ЕС признава, че ограниченият производствен капацитет е създал „тесни места“.

Освен Франция, в Германия и Холандия имаше остри критики относно забавянето на ваксинацията, тъй като строгите ограничения за блокиране остават в сила, като случаите на Covid-19 нарастват.

До сутринта в неделя около 240 000 са били ваксинирани в Германия – много повече, отколкото във Франция, но доста по-малко от 1,3 милиона дози, доставени в Германия до края на декември.

Междувременно повече от един милион са ваксинирани във Великобритания, която одобри ваксината Pfizer в началото на декември.

Холандия е единствената държава от ЕС, която все още е започнала кампанията си за ваксинация. Изстрелването беше предвидено за 8 януари, но току-що беше пренесено в сряда.

В Италия до неделя са били ваксинирани 118 554 души, съобщи националният оператор Рай.

Но степента на ваксинация варира в различните региони. Гъсто населената Ломбардия, епицентърът на пандемията в Европа миналия март и все още най-голямата гореща точка в Италия, е направила 3,8% от планираните 80 595 ваксинации в първата фаза на италианската кампания.

Франция е сред най-тежко засегнатите европейски страни в пандемията. Засега броят на жертвите на Covid-19 е 65 037 – точно зад Италия и Великобритания. Френските болници лекуват 24 780 пациенти с Covid, съобщава BFMTV.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук