Начало НОВИНИ Джордж Буш-младши: По този начин се оспорват изборите в банановата република

Джордж Буш-младши: По този начин се оспорват изборите в банановата република

0

Бившият президент на САЩ Джордж Буш нарече събитията в Конгреса „бунт“ и заяви, че по този начин се оспорват изборите в банановата република, а не в демократичните САЩ, предава РИА Новости.

„С Лора (Буш) наблюдаваме с ужас погромите, които се случват в нашето правителство, тази гледка е ужасяваща и смущаваща. Ето как се оспорват резултатите от изборите в банановата република, а не в нашата демократична република“, каза Буш в изявление.

Той изрази възмущението си от „безотговорното поведение на някои политически лидери, които след последните избори не са показали достатъчно уважение към нашите институции, традиции и правоприлагащи органи“.

„Яростното щурмуване на Капитолия и нарушаването на процедурата, предписана от конституцията, е извършено от хора, чиито емоции са подхранвани от лъжи и фалшиви надежди“, заяви Буш в изявление, което директно не посочва действащия президент Доналд Тръмп.

Буш отбелязва, че „бунтът може сериозно да навреди на страната ни и на нашата репутация“. „Нашата страна е по-важна от политиката днес“, каза Буш на онези, които не са съгласни с резултатите от миналите избори.

В сряда поддръжници на Тръмп, които се събраха във Вашингтон, за да демонстрират в негова подкрепа, щурмуваха сградата на Конгреса, прекъсвайки заседание, което трябваше да утвърди резултатите от миналите избори. Демократът Джо Байдън се счита за избран президент според резултатите от последното гласуване, но Тръмп не признава поражението си.

Предишна статияПортугалия удължи извънредното положение до 15 януари
Следваща статияПлъзнаха фалшиви имейли от името на НАП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук