Начало НОВИНИ Защо 2000 американски агенти не можаха да предотвратят нападението над Капитолия?

Защо 2000 американски агенти не можаха да предотвратят нападението над Капитолия?

0

Раздорите предизвикаха аларми във Вашингтон , където законодателите и експертите изразиха възмущението си от очевидната малка защита, разположена около Конгреса в лицето на много важен ден.

Докато ченгетата миналата седмица посочиха строг план за защита на Камарата на представителите, докато победата на Байдън беше потвърдена, случилото се в сряда беше квалифицирано от мнозина като полицейски „провал“.  

Сред тях е и ръководителят на комисията по бюджетни кредити на Тим Райън, натоварен с надзора върху определеното финансиране на полицията в Капитолия.

В диалог с телевизионния канал CNN депутатът заяви: „Очевидно огромни провали от стратегически и планов характер са регистрирани от полицията на Капитолия, както и от сержантите и всички онези, които имат съответна роля при координиране на защита от този тип”.

За мнозина е интрига как почти 2000 членове на Конгреса – които имат безвъзмездна финансова помощ от над 500 милиона долара – не биха могли успешно да защитят емблематичното заведение. Предвид безредиците, Райън изчисли, че ще има промени в полицейския орган.

„Ясно е, че има много хора, които ще загубят работата си много скоро поради това смущаващо нападение“, подчерта той.

На пресконференция шефът на полицията Робърт Дж. Конти заяви, че пет оръжия са конфискувани след ареста на предполагаемите нападатели, които не са жители на правителствената столица.

Междувременно главният прокурор на Вашингтон Карл Расин заяви, че „разочарованието“ всъщност идва от федерални елементи. 

– „Честно казано, ченгетата от Вашингтон си свършиха работата. Те помогнаха на полицията на Конгреса да възстанови реда и арестуваха хора, които нарушаваха комендантския час ”, подчерта той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук