Начало НОВИНИ Ким Чен-ун казва, че САЩ са „най-големият враг“ на Северна Корея

Ким Чен-ун казва, че САЩ са „най-големият враг“ на Северна Корея

0

На фона на напрежението лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун призна, че САЩ са „най-големият враг“ на страната му и „пречка“, която трябва да бъде „подкопана“. Изявленията му бяха направени на четвъртия ден от осмия конгрес на Работническата партия, където той защити необходимостта от засилване на ядреното „възпиране“ за защита на херметичната азиатска държава.

На свой ред коментарът за политическата посока на Белия дом е първото, макар и косвено, позоваване на планирания преход на власт във Вашингтон, тъй като режимът избра да запази мълчание в това отношение в момент, че преговорите за денуклеаризация със САЩ остават замразени.

Между обидите и ръкостисканията Ким Чен-ун и Доналд Тръмп имаха своите възходи и падения и по време на сближаването не бе постигнат забележим напредък. От февруари 2019 г. отношенията между Ким и Тръмп са в застой. Но Тръмп никога не е вдъхновявал омразата на Северна Корея към Джо Байдън. От своя страна избраният президент нарече Ким „побойник“.

По време на тази среща на Работническата партия севернокорейският лидер също обяви, че страната му е осъществила план да се оборудва с ядрена подводница. „Ново разследване за планиране на подводница с ядрена енергия е завършено и е на път да влезе в окончателния процес на оценка“, заяви той.

Страната трябва да „доразвие ядрените технологии“ и да произвежда леки и малки ядрени бойни глави, които да се използват „в зависимост от целите в целта“, добави той.

Лидерът направи това изявление пред партията по време на деветчасова, тридневна работна презентация, подробностите за която KCNA разкри за първи път в събота.

Освен това Ким Чен-ун отново осъди провеждането на съвместни военни учения със САЩ , които режимът смята за опит за нахлуване на нейна територия, както и „внос на модерна военна техника“ и „модернизация на въоръжените сили“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук