Начало НОВИНИ Рудолф Джулиани ще защитава Тръмп при процедура за импийчмънт

Рудолф Джулиани ще защитава Тръмп при процедура за импийчмънт

0

Рудолф Джулиани, личният адвокат на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп, ще представлява интересите на своя клиент в случай на процедура за импийчмънт срещу него, съобщава Си Ен Ен.

Според източниците на телевизионния оператор, американският лидер вече е започнал да планира действия, в случай че се очаква депутатите от Демократическата партия да представят статии в Камарата на представителите на САЩ за импийчмънт на Тръмп, обвинявайки го в „подбуждане към бунт“. Според източници на Си Ен Ен, в този случай неговият личен адвокат Джулиани ще представлява интересите на републиканеца.

Тръмп обмисля да се обърне отново и към почетния професор по право в Харвардския университет Алън Дершовиц, който заяви пред „Политико“, че смята тази възможност за привилегия. Преди това той представляваше защитата на Тръмп по време на процедурата му за импийчмънт 2019-2020. Тя беше пусната заради твърденията, че по време на телефонен разговор Тръмп е оказал натиск върху украинския президент Владимир Зеленски, за да подтикне Киев да помогне на ръководителя на администрацията на Вашингтон да бъде преизбран за втори мандат. В крайна сметка Тръмп бе оправдан.

В сряда Ен Би Си съобщи, позовавайки се на документ, с който разполагат конгресмените Тед Лю (от Калифорния), Дейвид Сичилини (от Род Айлънд) и Джейми Ръскин (от Мериленд), че група депутати от Демократическата партия възнамеряват да повдигнат процедура за импийчмънт срещу Тръмп в долната камара на 11 януари, обвинявайки го в „подбуждане към бунт“ заради бунтовете в Капитол Хил в столицата в сряда.

На 8 януари председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси, демократ, инструктира подзаконовата комисия да бъде готова за импийчмънт на Тръмп./ БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук