Начало НОВИНИ Арнолд Шварценегер с остри критики към Доналд Тръмп

Арнолд Шварценегер с остри критики към Доналд Тръмп

0

Американският актьор Арнолд Шварценегер, роден в Австрия, намекна за нацисткото минало на баща си в емоционален призив към американците за единство. Освен това той нарече Доналд Тръмп „най-лошия президент“ в историята на САЩ.

Бившият републикански губернатор на щата Калифорния публикува видеопослание в Туитър след насилието на Капитолия, което определи като опит за държавен преврат, подбуден от президента Тръмп.

„Сряда бе Кристалният ден тук, в Съединените щати. Счупените стъкла бяха тези на Капитолия“, казва със сериозен вид 73-годишният Шварценегер, седнал зад бюрото си.

„Отраснах, обграден от съсипани хора, които пиеха, за да забравят своята вина, че са били част от най-лошия режим в историята“, доверява легендарният културист в явен намек за нацисткото минало на баща си.

„Никога не съм споделял това толкова публично, но моят баща се прибираше пиян, един или два пъти в седмицата, и крещеше, биеше ни и караше майка ми да се страхува“, разказва той.

Шварценегер не заявява изрично, че баща му е бил нацист, но допълва, че не го обвинява, защото „моят баща, подобно на нашите съседи, е бил заблуден от лъжи и аз зная докъде стигат този вид лъжи“.

„Президентът Тръмп се стремеше да обърне резултата от едни избори, които бяха честни. Той опита държавен преврат, като заблуди хората с лъжи“, казва Шварценегер, чието послание бързо придоби популярност в интернет.

Актьорът, прочул се с ролите на Терминатор и Конан Варварина, все пак изразява задоволство, че Тръмп „скоро ще има стойността на стар туит“, визирайки завършващия на 20 януари мандат на американския президент.

Предишна статияВладимир Путин заедно c Илхам Алиев и Никол Пашинян ще обсъдят примирието в Нагорни Карабах
Следваща статияСАЩ: Демократите започват процедури за отстраняването на Доналд Тръмп от власт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук