Начало НОВИНИ Завръщането на учениците от 5-и до 12-и клас в училищата се обсъжда...

Завръщането на учениците от 5-и до 12-и клас в училищата се обсъжда днес

0

Завръщането на учениците от 5-и до 12-и клас в училищата ще обсъдят днес министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и на образованието Красимир Вълчев, както и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Крайното решение ще бъде взето най-вероятно около 15 януари, когато ще е ясно какъв ефект върху епидемичната обстановка са оказали новогодишните събирания и отворените преди седмица ясли, детски градини, както и класните стаи за учениците до 4-и клас.

Връщането на по-големите ученици ще стане поетапно от 18 януари, ако епидемичната обстановка в страната позволи това, коментира преди дни просветният министър Красимир Вълчев:

„Ние се надяваме да се запази положителната динамика за намаляване на броя на заразените, намаляване на броя на хоспитализираните. Ако тя се подобри, ще пристъпим към поетапно връщане или по-точно към вариант на редуване – една част от учениците да бъдат вкъщи, друга част да се върнат. Обсъждаме с министъра на здравеопазването, ще разрешим някои дейности като държавните изпити по професия, олимпиадите.“

Предишна статияСАЩ: Демократите започват процедури за отстраняването на Доналд Тръмп от власт
Следваща статияОт днес започва данъчната кампания за доходите на физическите лица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук