Начало НОВИНИ Йорданка Фандъкова: Няма бедствено положение

Йорданка Фандъкова: Няма бедствено положение

0

Няма бедствено положение и евакуирани хора на нито едно място в столицата. Това каза на брифинг кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Тя изрази надежда ситуацията да започне да се успокоява и увери, че ще бъде оказана помощ на хората за отводняване на домовете им. По думите на Фандъкова най-тежка е ситуацията в район „Нови Искър“, но няма основание да бъде обявявано бедствено положение на територията на Столична община.

„Като брой наводнените къщи ще се описват в рамките на деня. Най-напред трябва да спаднат нивата на реките. Екипите на пожарната са работили през нощта за издигането на диги в Мировяне и на входа на Мировяне. Има сграда на хоспис, която защитаваме. Екипите на „Аварийна помощ и превенция“ също са работили на място. Днес ще продължат да работят на няколко места. Първата задача е да се отводни участъкът под моста на Курило, за да възстановим движението на автобусите, които все още се движат по обходен маршрут“, допълни Фандъкова.

По думите ѝ друга задача е да се помогне на хората в Мировяне.

„В Житен има наводнена къща. Важна е превенция на входа на Нови Искър. В момента екипите се насочват натам, за да се изградят диги и в Требич, където е кметът на район „Надежда“ с екипите му. Там също трябва да се направят диги. Това са първите задачи за деня и заедно с това да се правят описи и огледи на къщите и да се помага на хората“, допълни столичният кмет.

Продължава и наблюдението на язовирите, като Фандъкова посочи, че язовир „Суходол-2“ е покачил нивото си.

„Там ще изпратим помпи, за да може да изпомпваме, защото язовирът до този момент се испуска контролирано, така че там е другият обект, на който ще отидем и за който ще предприемем действия“, отбеляза Фандъкова.

Междувременно от общината съобщиха, че е възстановено движението по автобусни линии 26, 27 и 29. По-рано тази сутрин автобусите се движеха по променен маршрут поради наводнени участъци на пътното платно.

Предишна статияОт вътрешен бюлетин на ФБР! Ако Конгресът се опита да отстрани Тръмп, ще избухне въстание
Следваща статияРумен Радев днес провежда консултации с парламентарно представените партии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук