Начало НОВИНИ Ню Йорк предлага легализиране на марихуаната за възстановяване от пандемията

Ню Йорк предлага легализиране на марихуаната за възстановяване от пандемията

0

Губернаторът на Ню Йорк, Андрю Куомо , представи законодателната си програма за 2021 този понеделник, 11 януари, която се ръководи от единствената цел – „унищожаване на  COVID-19“ и включва разширяване на телемедицината и легализиране на марихуаната и хазарта за увеличаване на доходите.

Демократичният представител телематично представи годишната си реч за „състоянието на държавата“ и се съсредоточи върху възстановяването на страната от икономическата криза.

Без да навлиза в подробности, Куомо заяви, че ще представи „най-изчерпателната сметка за телемедицината в страната“, след като призна „границите на здравната система“, а също така предложи законодателство, което да насърчи държавните компании да произвеждат медицински материали.

Губернаторът атакува федералното правителство, водено през последните четири години от излизащия президент Доналд Тръмп, и се застъпи за увеличаване на данъците върху хората, които имат най-много доходи в страната.

В този смисъл залозите на Куомо да допринесе за повече пари са включват легализиране на употребата на канабис с развлекателна цел за възрастните. Това според него би генерирало около 300 милиона долара годишно. Също така има намерение да регулира компаниите за цифрови спортни залози, така че те да допринесят до 500 милиона годишно.

„Най-неотложният въпрос в близко бъдеще е, че трябва да ваксинираме всички жители на Ню Йорк“, каза държавният служител, който призова федералния щат да достави на Голямата ябълка повече от сегашните 300 000 седмични дози за разширяване на допустимите групи и предприятия. 

Този понеделник, след политическа битка между администрациите поради бавността на имунизацията, критериите бяха разширени и всички на възраст над 75 години и основните работници, от учители до пожарникари, вече могат да получават дозите, като същевременно се улесни достъпа до същите чрез инсталиране на масивни пространства за тестване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук