Начало НОВИНИ От вътрешен бюлетин на ФБР! Ако Конгресът се опита да отстрани Тръмп,...

От вътрешен бюлетин на ФБР! Ако Конгресът се опита да отстрани Тръмп, ще избухне въстание

0

Ако Конгресът се опита да отстрани президента Доналд Тръмп преди 20 януари, ще избухне „огромно въоръжено въстание“. Въоръжени протести са планирани във всичките 50 столици на отделните щати, както и във Вашингтон. Това пише във вътрешен бюлетин на ФБР, цитиран от изданието ABC News.

Федералното бюро за разследване е получило информация за групировка, която планира „нахлуване“ в сгради на местните, щатските и федералните съдилища и власти, ако президентът бъде отстранен от длъжност преди 20 януари, деня на встъпването в длъжност на новия президент Джо Байдън.

Групировката планирала да щурмува държавни сгради в деня на инаугурацията на Байдън в столиците на всичщи щати, независимо от това дали техните електори са били сертифицирани да гласуват за Байдън или за Тръмп.

„ФБР получи информация за разкрита въоръжена групировка, която планира пътуване до Вашингтон на 16 януари. Те а предупредили Конгреса, е ако се опита да отстрани президента чрез 25-та поправка на Конституцията, ще избухне „огромно въстание“, пише в бюлетина.

Федералните правоохранителни органи са посъветвали политическите власти да увеличат мерките за сигурност в цялата страна след атаката срещу Капитолия от 6 януари.

Вчера демократите от Камарата на представителите внесоха резолюция, с която се иска от вицепрезидента Майк Пенс да отстрани от длъжност Доналд Тръмп чрез позоваване на 25-ата поправка на конституцията. Тя постановява, че която когато президентът не е в състояние да изпълнява задълженията си, постът му се поема от вицепрезидента. Резолюцията обаче беше веднага блокирана от републиканеца Алекс Мууни от Западна Вирджиния и тогава демократите внесоха текст на обвинение към президента Доналд Тръмп, което е първа стъпка към втора процедура за импийчмънт на президента. Този път обвинението е в „подстрекаване към бунт“.

Резолюцията, подкрепена от над 200 демократи, твърди, че с поведението си на 6 януари Тръмп „е показал, че ще остане заплаха за националната сигурност, демокрацията и конституцията, ако му се позволи да остане на поста си“.

Според ФБР до неделя са идентифицирани около 29 лица или техни акаунти в социалните мрежи, които са участвали в незаконното нахлуване в Капитолия. Бюрото е получило и близо 45 000 улики от дигиталните медии, които в момента се изследват.

Припомня се, че по време на щурма на Капитолия на 6 януари са загинали най-малко петима души, сред които и полицай от охраната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук