Начало НОВИНИ Дисниленд се превръща в мегацентър за ваксинация срещу COVID-19

Дисниленд се превръща в мегацентър за ваксинация срещу COVID-19

0

Дисниленд, емблематичният тематичен парк, разположен в Калифорния, САЩ, е на път да се превърне в масивен център за ваксинация срещу коронавируса. Това се казва в изявление, публикувано на уебсайта на окръга в понеделник, 11 януари.

„Дисниленд Ризорт, най-големият работодател в сърцето на окръг Ориндж, пристъпи напред, за да бъде домакин на първия сайт за супер POD в окръга, предприемайки монументална задача в нашия процес на разпространение на ваксини“, пише в документа, подписан от Изпълняващ длъжността президент Андрю До.

С тази новина туристическият комплекс ще се превърне в един от най-големите пунктове за разпространение и прилагане на ваксини. Заедно с още четири съоръжения в региона, той ще има капацитета да имунизира хиляди жители всеки ден.  

Дисниленд ще следва държавните насоки, като предоставя ваксинации на лица, които се считат от съществено значение за първата фаза, която включва медици, правоприлагащи органи в общности с висок риск и лица на възраст над 75 години.

В допълнение към този увеселителен парк, който е затворен за обществеността от близо 10 месеца, стадионът Доджър в окръг Лос Анджелис ще служи и като мега център за ваксинация.

„Коронавирусът предизвика криза в общественото здраве и икономическа разруха. С този супер сайт ще започнем да преодоляваме и двете ”, отбеляза от своя страна кметът на Анахайм Хари Сидху.

Съединените щати са изправени пред ново огнище на пандемия в продължение на повече от два месеца и половина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук