Начало НОВИНИ Тръмп казва, че импийчмънтът срещу него е „абсолютно абсурден“

Тръмп казва, че импийчмънтът срещу него е „абсолютно абсурден“

0

Доналд Тръмп заяви във вторник, 12 януари, че импийчмънт срещу него е „абсолютно нелеп“, след атентата в Капитолия от неговите поддръжници.

Освен това държавният глава счете това за процедура, която предизвиква „огромен гняв“ сред неговите последователи.  

„Това наистина е продължението на най-големия лов на вещици в историята. Нелепо е, абсолютно нелепо е. Този импийчмънт предизвиква огромен гняв „, каза републиканският президент от градините на Белия дом .

Тръмп заяви също, че речта му пред своите поддръжници преди нападението над Капитолия е „напълно подходяща“, и осъди „катастрофалната грешка“ на социалните мрежи , като Twitter и Facebook, след като беше преустановен профилът му, обвинявайки го в предизвикване на насилие.

Процедурата за импийчмънт на Камарата на палатите вероятно ще застраши политическото бъдеще на американския губернатор.

Вашингтон съобщи, че Тръмп пътува до град Аламо , Тексас , за да „отбележи завършването на повече от 400 мили (640 километра) гранична стена“, което той смята за „изпълнено обещание“, за да „подчертае усилията на правителството и да реформира дисфункционална имиграционна система ”.

Това обаче е далеч от „голямата, великолепна стена“, обещана от президента в предизборната кампания през 2016 г.

Той също така заяви, че съществува „нулев риск“ кабинетът му да бъде освободен съгласно процеса, предвиден в изменение 25 на Magna Carta.

„Изменение 25 е нулев риск за мен, но ще се отрази върху (новоизбрания президент) Джо Баидън и неговата администрация. Както се казва в израза, внимавайте какво си пожелавате“, каза Тръмп в реч по време на посещението си до стената на границата с Мексико.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук