Начало НОВИНИ Политологът П. Симеонов: Има недоверие към провеждането на избори у нас

Политологът П. Симеонов: Има недоверие към провеждането на избори у нас

0
Има недоверие към провеждането на избори у нас и трябва да се направи всичко възможно за привличане към вот на българите в чужбина. Иначе избирателната активност в страната ”може да се повиши само, ако дойде нов месия”. Това каза политологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на ”Галъп Интернешънъл”.

Според политолога, темата за дата на изборите е била изместена в последните дни от разговор за технологията на изборния процес. Президентът вероятно ще изчака да получи гаранции за машинно гласуване, на което особено държи,
и тогава ще насрочи изборите, смята Симеонов.

Той е на мнение, че изборната система в България не е толкова лоша и ако се променя, то това трябва да става с мълки стъпки. Иначе подкрепя някои от предложенията на опозиционните сили за усъвършенстване на изборния процес в посока на гаранции за честността на вота.

Твърде много ПР има в това управление за сметка на по-необходимия мениджмънт.

Това беше един от недостатъците на сегашното правителство, който Симеонов изтъкна. Той направи подробен анализ на състоянието на партиите и организациите и шансовете за коалиране между тях, но не се ангажира с прогнози за победител в изборите.

„Въпросите са повече от отговорите. Накрая коронавирусът ще решава повече неща, отколкото ние“, каза Първанов.

„Но ако той продължи да ни залива от екрана“ до изборите, това няма да е полезно за никого“, добави той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук