Начало НОВИНИ Жертви и ранени след мощно земетресение в Индонезия

Жертви и ранени след мощно земетресение в Индонезия

0

Земетресение с магнитуд 6,2 разлюля остров Сулавеси. До момента има 35 убити, докато други 600 са ранени. 

Епицентърът на земетресението е бил разположен на шест километра североизточно от град Маджене, с дълбочина 18 километра, и е станал след 2,00 часа (местно време) днес, според информация, публикувана от Агенцията по метеорология, климатология. Освен това те съобщиха, че събитието не е предизвикало цунами.

Националният съвет за управление на бедствия на страната съобщи, че около 300 къщи са били повредени от земетресението, продължило от шест до седем секунди, излъчи CNN.  

Сред засегнатите сгради са офис на военното командване в Маджене, частната болница „Митра Манакара“, както и хотели и държавни сгради в съседния район Мамуджу.

Усилията за търсене и спасяване вече са в ход, за да се помогне на хората, попаднали под завалите. Въпреки това, липсата на тежка техника е най- голямата пречка, с която властите трябва да се справят, за да помогне на жителите на района, каза Сайдар Рахмаджая, ръководител на местната агенция за издирване и спасяване Mamuju West Sulawesi.

Земетресението също предизвика прекъсване на електрозахранването и три свлачища по главния път, свързващ Маджене и Мамуджу.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук