Начало БЪЛГАРИЯ Теменужка Петкова: „Балкански поток“ е изцяло български проект

Теменужка Петкова: „Балкански поток“ е изцяло български проект

0
„Балкански поток“ е изцяло български проект. Това е българска инфраструктура, строим го ние. Не мог да става дума за руски проект. Това е инвестиция в полза на българските граждани за десетилетия наред. Спазени са всички изисквания. Всичко е публично и прозрачо.

Това заяви напълно категорично енергийният министър Теменужка Петкова в ефира на Българската национална телевизия и комфортният стол на Георги Любенов. Никой не я попита защо на място при издграждането на газопровода са били руски фирми. Или защо газът не отива в Северозападна България.

Доколко е защитен българския интерес при изграждането на „Балкански поток“ е въпрос, който все още няма своят категоричен отговор. Проектът е наричан „Турски поток“, „Руски поток“. Само у нас той се казва „Балкански“. Има и опасения от американски санкции за изграждането му. Припомняме, че преди месеци на място на изграждането бяха граждани, които показаха, че там оперират руски фирми. Казано с други думи – руски компании градят руски прокет на българска територия за сметка на българския данъкоплатец.

Енергийният министър обаче увери – проектът е български.

„Проектът е изцяло български. Изграден е спрямо всички правила. Проектът е разширение на нашата газопреносна мрежа. Той ще даде възможност България да запази своето стратегическо място на газовата карта на Европа“, категорична беше Петкова.

Предишна статияГеорги Свиленски: Искаме изчистване на избирателните списъци и видеонаблюдение в секциите
Следваща статияВ САЩ – 55 души са починали след ваксиниране с Moderna и Pfizer/BioNTech

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук