Начало НОВИНИ Байдън ще запази ограниченията за пътуване до САЩ от ЕС и Бразилия

Байдън ще запази ограниченията за пътуване до САЩ от ЕС и Бразилия

0

Избраният за председател на Съединените щати , Джо Байдън, ще встъпи в длъжност в сряда, 20 януари.

„По съвет на нашия медицински екип администрацията (Байдън) не планира да отмени тези ограничения на 26 януари. Всъщност планираме да засилим мерките за обществено здраве при международни пътувания, за да смекчим допълнително разпространението на COVID-19 “, каза Псаки в съобщение в Twitter.

На тази дата Байдън ще бъде най-висшият орган в САЩ и следователно ще бъде този, който има способността да поддържа или временно да прекрати тези ограничения.

Бъдещата говорителка на демократа отговори минути след като Тръмп обяви края на ограниченията за пътуване до Съединените щати от Европейския съюз (ЕС), Великобритания и Бразилия от 26 януари.

„С влошаването на пандемията и появата на по-заразни варианти по света, не е моментът да се премахват ограниченията за международни пътувания“, добави Псаки.

Забраната за пътници от ЕС и Великобритания беше наложена през март 2020 г., докато тази за Бразилия датира от май.

От 26 януари влиза в сила изискването за отрицателен тест за коронавирус за всички международни въздушни пътници, включително американски граждани, пътуващи за американската държава. Това е обявено наскоро от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

Предишна статияРепубликанци за България призовава за незабавно освобождаване на Алексей Навални и гарантиране на гражданските му права
Следваща статияГермания разследва възможен нов вариант на COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук