Начало НОВИНИ Германия разследва възможен нов вариант на COVID-19

Германия разследва възможен нов вариант на COVID-19

0

Германски вирусолози проучват възможен нов вариант на COVID-19, открит в клиника в Гармиш Партенкирхен , Бавария , според информация от обществената телевизия ARD, която се изпраща до местни здравни източници.

Сред експертите, които анализират случая, е Кристиан Дростен, директор по вирусология в Университетската клиника на Ла Шарите в Берлин и референтен вирусолог в Германия. 

Произходът на подозрението е огнище, възникнало в клиниката Гармиш-Партенкирхен, където са потвърдени 73 положителни резултата, сред пациенти и медицински персонал. Три от тези случаи изглежда представляват неизвестен досега вариант, въпреки че не е установено дали е с по-висок риск.

В Германия имаше явно забавяне на новите инфекции през последните дни, въпреки че здравните власти и правителството на Ангела Меркел предупредиха за възможно удължаване на британския или южноафриканския вариант. 

„Контролът върху разпространението на германска територия на тези нови варианти е от ключово значение, защото тези мутации изглежда са по-заразни“, аргументира се министърът на здравеопазването Йенс Шпан.

„Изглежда, че те не влияят на тежестта на заболяването . Но те заразяват много повече хора. Това означава повече хоспитализирани и по-интензивни отделения за интензивно лечение ”, подчерта той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук