Начало НОВИНИ Тръмп на прощаване: Бях първият US президент от десетилетия, който не започна...

Тръмп на прощаване: Бях първият US президент от десетилетия, който не започна нито една война

0

В прощалното си президентско обръщение Доналд Тръмп посочи, че е бил първият американски президент от десетилетия, който не е започнал нито една нова война.

Освен това той призова американците да се молят новият президент да успее да опази Съединените щати и да продължи просперитета им, но отказа да назове по име своя наследник Джо Байдън.

„Тази седмица полага клетва новата администрация и се молим за нейния успех да запази Америка в безопасност и просперитет“, каза републиканският президент. „Ние отправяме най-добрите си пожелания и също така искаме да имат късмет – много важна дума“.

„Най-голямата опасност, пред която сме изправени, е загуба на доверие в себе си, загуба на доверие в националното ни величие. Америка не е плаха нация от опитомени души, които трябва да бъдат защитени от онези, с които не сме съгласни“.

Във видеообръщението Тръмп се опита да подчертае аспекти от своето президентство, с които той се гордее.

„Направихме това, за което дойдохме тук, и много повече“, каза той. „Минах през тежки битки, най-тежките битки, най-трудните избори – защото вие ме избрахте да направя това“.

Тръмп отбеляза мирните споразумение в Близкия изток, за които посредничи неговата администрация, и похвали програмата си за външната политика.

„Ние съживихме нашите съюзи и обединихме народите по света, за да се противопоставим на Китай, както никога досега“, каза той. „Особено съм горд, че съм първият президент от десетилетия, който не е започнал нови войни“.

„Всички американци бяха ужасени от нападението над нашата Капитолия. Политическото насилие е атака срещу всичко, което ценим като американци. Никога не може да бъде толерирано“, каза той, визирайки щурма на 6-и януари от негови привърженици.

„Сега, докато се подготвям да предам властта на новата администрация по обяд в сряда, искам да знаете, че започнатото от нас движение тепърва започва“, подчерта Тръмп.

„Отивам си от това величествено място с лоялно и радостно сърце и оптимистичен дух и с върховна увереност, че за нашата страна и за нашите деца най-доброто тепърва предстои“, заключи Доналд Тръмп.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук