Начало НОВИНИ Калоян Паргов: Очевидно в някои участъци на метрото е вложено повече старание

Калоян Паргов: Очевидно в някои участъци на метрото е вложено повече старание

0
Около ”Патриарх Евтимий” подпочвените води са доста повече и очевидно е вложено повече старание да се предотвратят подобни инциденти. Очакваме днес да разберем причините за аварията в метрото и в най-бърз порядък тя да бъде отстранена и да стане ясно чия е отговорността.

Това заяви общинският съветник от БСП и зам.-председател на Комисията по транспорт към Столичната община.

Повод за изказването му е аварията в новия лъч на метрото, която затвори линията за неопределен период от време. Проблемът с участъка от метростанция „Театрална“ до „Хаджи Димитър“ възникна миналата седмица като за основна причина бяха посочени подпочвените води на р. Перловска.

„Аварията показа, че всички системи за сигурност функционират и благодарение на тях няма нито един пострадал. Договорът е направен по най-добрите международни стандарти и това гарантира, че няма да има и един лев похарчен за сметка на софиянци. Всичко това ще е за сметка на изпълнителя“, побърза да увери общинският съветник от ГЕРБ Християн Петров.

Изпълнител на участъка е „Трейс груп“.

Петров призова да не се правят политически спекулации на този етап.

В ефира на bTV се включи и Карлос Контрера от ВМРО, който е председател на транспортната комисия в общината. Той посочи, че отговорите ще дойдат, когато са налични всички факти и експертите обяснят какво се е случило.

Днес ще има и извънредно заседание на транспортната комисия, на което ще се изясни ситуацията.

Предишна статияПарламентът избира нов директор на БТА
Следваща статияСашо Диков към Слави: Без Нинова ГЕРБ не могат да бъдат свалени от власт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук