Начало БЪЛГАРИЯ Боец срещу тероризма

Боец срещу тероризма

0

Коментарна статия в израелското електронно издание Timesofisrael за приноса и международното признание на Цветан Цветанов за работата му над забраната на Хизбула в Европа.

„В Европа животът за Хизбула, най-накрая, става все по-труден. В продължение на десетилетия групата използва континента, за да организира и финансира своите терористични атаки, а миналата година те започнаха да бъдат обект на по-сериозно наблюдение в европейските столици.“

„Само през 2020 г. Австрия, Чехия, Германия, Литва, Сърбия и Словения определиха Хизбула като терористична организация, забранявайки на групата да използва техните финансови институции и да стъпва в съответните им юрисдикции. Тези действия от страна на европейските държави са напълно заслужени.“

„Хизбула“ е оставила морета от кръв в цяла Европа и по целия свят, така че малцина извън Техеран, Пхенян и Бейрут ще бъдат против поставянето на Хизбула в черния списък. Изглежда странно, че толкова много държави изведнъж забраниха Хизбула и то в година, в която оръжията и бомбите на Хизбула бяха тихи в Европа. Защо точно сега?

Добър въпрос. Така че, нека да копнем малко по-дълбоко. Тези определяния на Хизбула за терористична организация произтичат от години целенасочена и постепенна работа за забрана на Хизбула в Европа. И по-специално един човек се занимава с тази подготвителна работа, напъва, убеждава и прави така, че нещата да се случат. Този човек е Цветан Цветанов.

Предишна статияБайдън иска да удвои минималната заплата, за да спаси милиони хора от бедността
Следваща статияCOVID-19: 130 са новите случаи за последните 24ч. при направени 1 962 теста

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук