Начало БЪЛГАРИЯ Евродепутатът Илхан Кючюк се срещна с Владо Бучковски

Евродепутатът Илхан Кючюк се срещна с Владо Бучковски

0

Евродепутатът на ДПС/“Обнови Европа“ Илхан Кючюк, който е постоянен докладчик на Европейския парламент за Република Северна Македония, проведе среща със специалния пратеник на правителството Владо Бучковски, който е на работно посещение у нас. Това съобщиха от пресофиса на евродепутата, цитиран от БТА.

По време на свиждането двамата са обменили идеи за продължаване на процеса по възстановяване на доверието между двете държави, като според Кючюк Република Северна Македония се нуждае от политическа стабилност и силен проевропейски дневен ред, които ще гарантират продължаването на процеса на евроинтеграция.

„Трябва да се възстанови доверието в договора за добросъседство. Само чрез него може да изградим дългосрочно разбирателство и приятелство. Ключът за успешни добросъседски отношения е в изграждането на съвместни инфраструктурни, образователни и културни проекти, които да свързват двете страни. Уверен съм, че много скоро правителствата на България и Северна Македония ще обърнат гръб на национализма и ще се ангажират с конструктивни преговори, защото стените нямат място в нашите отношенията“.

Евродепутатът Кючюк е уверил Бучковски, че в качеството му на постоянен докладчик на Европейския парламент ще продължи да работи за създаване на план за сътрудничество между двете държави, който да има конкретни цели и програма за преодоляване на висящите двустранни въпроси, това ще позволи формалното започване на преговори за присъединяване с ЕС.

Двамата са се обединили и около идеята за създаване на съвместни медийни проекти, които да сложат край на фалшивите новини и националистическата реторика.

„Бидейки най-близки, знаем много малко за другия. Много често ние спорим за неща, които са в миналото, но същевременно са обект на спекулации от страна на медиите. Ето защо, създаването на съвместни медийни проекти, които да сложат край на фалшивите новини и националистическата реторика, ще е от фундаментално значение за преодоляване на нашите различия“, е заявил Кючюк след срещата.

По информация на БНР.

Предишна статияОбама: Благодарение на демокрацията Тръмп не постигна 100% от това, което искаше
Следваща статияПравителството на Танзания забранява ваксинацията и отрича наличието на COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук