Начало НОВИНИ Обама: Благодарение на демокрацията Тръмп не постигна 100% от това, което искаше

Обама: Благодарение на демокрацията Тръмп не постигна 100% от това, което искаше

0

Барак Обама заяви, че „благодарение на демокрацията Тръмп не постигна 100% от това, което искаше“. 

В интервю, излъчено тази събота по радиостанцията SER, бившият президент на САЩ посочи следното: „правителствата са, както обикновено казвам, трансатлантически кораби, а не моторни лодки“. „Преместването на машината на държавата в по-добра посока изисква огромни усилия“, добави той.

„В демокрациите има много натиск да се спре; има групи по интереси, които правят каквото могат, за да не се променят нещата. По-лесно е да спреш нещо, отколкото да започнеш нещо “, обясни Барак Обама в интервюто по повод неотдавнашната публикация на мемоарите си„ Обещаната земя “.

По отношение на пандемията, той заяви следното: „Ако правителството на Съединените щати беше по-отговорно и по-ефективно, животът щеше да бъде спасен и болестта нямаше да има толкова опустошителен ефект“.

Той също така спомена за смъртта на Бин Ладен. „Направих го много умишлено. Често описваме войната или борбата срещу тероризма с асептични термини … понякога е необходима война. Не съжалявам, че дадох заповед за операцията, завършила със смъртта на Бин Ладен, защото той планираше убийството на невинни хора, нещо, което беше правил и преди.“

Предишна статияДвижението „Black Lives Matter“ е номинирано за Нобелова награда за мир
Следваща статияЕвродепутатът Илхан Кючюк се срещна с Владо Бучковски

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук