Начало НОВИНИ Правителството на Танзания забранява ваксинацията и отрича наличието на COVID-19

Правителството на Танзания забранява ваксинацията и отрича наличието на COVID-19

0

Президентът на Танзания , Джон Мгуфули, конспиратор, който казва, че „Бог е спасил страната му от коронавирус „, забрани кампанията за ваксинацията срещу болестта, след като посочи, че „лъжливите лекарства са опасни“.

Магуфули, който спечели преизбирането си през 2020 г. на оспорвани избори, предупреди министъра на здравеопазването да не бърза да купува дози ваксини.

„Трябва да бъдем много внимателни с тези вносни ваксини. Ако тези хора са успели да открият ваксини срещу коронавирус, трябва да има и други за малария, рак, туберкулоза и ХИВ “, каза той.

„Тези ваксини са опасни за нашето здраве и Министерството на здравеопазването не трябва да бърза“, добави той.

Магуфули застъпва молитвите вместо маските. Преди няколко дни Обединеното кралство реши да спре всички полети от Танзания , страхувайки се, че силно заразният южноафрикански вариант на коронавируса се е разпространил.

Танзанийската католическа църква препоръча на вярващите да вземат предпазни мерки срещу евентуална вълна на пандемията. Секретариатът на епископската конференция в Танзания предупреди за нова вълна от инфекции и призова за приемане на здравни мерки, които станаха обичайни по света, като социално дистанциране и използване на маски.

Правителството на Танзания, което отрича присъствието на пандемията, спря да брои нови инфекции от април 2020 г., когато определи статистиката си за 509 случая и 16 смъртни случая. Към днешна дата данните от университета Джон Хопкинс остават такива.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук