Начало НОВИНИ Байдън се среща с републиканските сенатори, без да постигне споразумение

Байдън се среща с републиканските сенатори, без да постигне споразумение

0

Президентът на САЩ, Джо Байдън се срещна в понеделник, 1 февруари с група от републикански сенатори, които насърчават алтернатива на амбициозния си план за стимулиране срещу COVID-19, но те не се постигне споразумение.

Байдън , който се застъпва за възстановяването на двупартийни договори, предлага да бъдат похарчени 1,9 трилиона долара за съживяване на най-голямата икономика в света, след като пандемията генерира колосална вълна от милиони съкращения миналата година. Републиканците в Конгреса обаче казват, че няма да подкрепят такъв обем разходи.

Десетина републиканци предложиха в неделя мерки, които ще струват около 600 милиарда долара, а Байдън отговори с покана в Белия дом да обсъдят идеята.

По време на срещата не беше постигнато споразумение, което републиканският сенатор Сюзън Колинс определи – въпреки това – като „откровен и много полезен“.

„Не бих казал, че тази вечер сме постигнали споразумение по пакета. Никой не очакваше това в двучасова среща „каза той пред репортери.

Очертание на републиканското предложение показа, че то изключва помощта за държавни и местни власти, която демократите смятат за съществена във всеки пакет от помощи. Той също така намалява проверките за помощ за граждани до 1000 долара, които правителството на Байдън е определило на 1400, и прави условията за получаването им по-ограничаващи.

Демократичните лидери отговориха на предложението, като обявиха, че ще продължат с ходовете в Конгреса да приемат плана на президента без републикански гласове, докато Байдън използва Twitter, за да повтори позицията си.

Предишна статияЦветан Цветанов: Предлагаме закриването на Специализираната прокуратура и Специализирания наказателен съд
Следваща статияЦветана Пиронкова срещу Серина Уилямс в сряда сутринта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук