Начало НОВИНИ Байдън подписва три имиграционни указа, за да обърне политиката на Тръмп

Байдън подписва три имиграционни указа, за да обърне политиката на Тръмп

0

Във вторник, 2 февруари президентът на Съединените щати, Джо Байдън, подписа три указа за имиграция , включително един за натурализация на около двет милиона мигранти, в рамките на по-приобщаваща имиграционна политика , която води до промяна след ерата на Доналд Тръмп.

Демократичният президент смята предишната администрация за „разделяща“, „жестока“ и противоречаща на самата същност на северноамериканската държава, заявиха висши държавни служители.

„Стратегията на президента Байдън се фокусира върху основната предпоставка, че страната ни е по-сигурна, по-силна и по-просперираща със здрава, подредена и хуманна имиграционна система“, каза един от отговорните в разговор с местната преса.

Според тези източници изпълнителната заповед за „възстановяване на вярата“ в законната имиграционна система ще поиска от министерствата на държавата, правосъдието и националната сигурност „да преразгледат процеса на натурализация, за да го ускорят и да го направят по-достъпен за повече от девет милиона имигранти, които понастоящем имат право “да кандидатстват за гражданство.

Байдън също така ще поиска така нареченото правило за публично таксуване, създадено през август 2019 г. от ръководството на Тръмп, да бъде преразгледано, за да отхвърли картата за постоянно пребиваване (зелена карта) или гражданството на тези, които получават някакъв вид социална помощ.

Друг указ ще има за цел да изпълни едно от предизборните обещания на политическия ветеран: да обедини семействара мигранти, разделени оъ политиката на „нулева толерантност“,  създадена от републиканеца през 2018 г. на границата с Мексико, което вреди основно на населението на Централна Америка.

Работна група ще се стреми да признае стотиците малолетни и непълнолетни, които все още са разделени от родителите си – поне 600 според съдебни дела, заведени през 2020 г., и ще предложи решения за събирането, казаха служители, без да уточнява дали това може да покрие завръщането в САЩ територия на депортирани възрастни.

Висшият орган на Съедунените щати също планира да подпише становище за разглеждане на причините, които насърчават незаконната миграция към нацията.

Байдън ще поиска да преразгледа протоколите за защита на мигрантите (MPP, за неговото съкращение на английски език), по-известен като Stay in Mexico, чрез който търсещите убежище в страната трябва да изчакат разрешаването на техните дела в латиноамериканската държава.

Предишна статияДжеф Безос ще напусне поста си на главен изпълнителен директор на Amazon
Следваща статияРепубликанци за България: Борисов и ДПС започнаха да използват изборната администрация в своя полза за предстоящите избори

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук