Начало БЪЛГАРИЯ Републиканци за България: ЦИК отмени поръчковите решения на ОИК-Плевен

Републиканци за България: ЦИК отмени поръчковите решения на ОИК-Плевен

0
С решения на Централната избирателна комисия, скандалните два отказа на ОИК-Плевен за регистрацията на кандидат за кмет от ПП „Републиканци за България” бяха отменени.
ЦИК установи, че ОИК-Плевен е постановила два отказа за регистрацията на Георги Мончев като кандидат за кмет на кметство Николаево, като и двата са изцяло незаконосъобразни.
„Благодарим на ЦИК, че бързо и адекватно взе единственото законосъобразно решение като отмени поръчковите решения на ОИК-Плевен, както и оказа незабавно да регистрира издигнатия от ПП „Републиканци за България” Георги Мончев като кандидат за кмет на кметство Николаево. Очакваме този път ОИК-Плевен поне да се опита да спази действащите закони като изпълни указанията на ЦИК незабавно.“
„Със скандалните решения на ОИК-Плевен стана ясно, че обвързаността между ГЕРБ и ДПС по места е явно ангажирана за подготовката на предстоящите избори. Обръщаме внимание, че скандалният председател на ОИК-Плевен – Ярослав Николов Димитров е традиционно назначаван за председател на РИК-Плевен. Ако отново бъде назначен на тази длъжност, той ще има значителни правомощия, както при организирането и провеждането на предстоящите парламентарни избори, но така също и при преброяването на гласовете.“ Това заявиха от ПП „Републиканци за България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук