Начало БЪЛГАРИЯ Д-р Виктор Серафимов: Лица от Държавна сигурност нямат място в листите на...

Д-р Виктор Серафимов: Лица от Държавна сигурност нямат място в листите на Републиканци за България

0

„Почти сме финализирали процеса с имената, които ще водят листите за предстоящите парламентарни избори. Въведохме много условия и изискавания по отношение на кандидатите за народни представители.“

„Това, което надскача Конституцията обаче е, категорично изискване нашите кандидати да нямат съпричасност към структурите и службите на бившата Държавна сигурност, това е нещо, на което много държим и няма да има отстъпление. Подобен тип хора нямат място в листите на Републиканци за България, както и сред активните политически лица на партията.“ Това каза д-р Виктор Серафимов говорител и административен секретар на ПП „Републиканци за България“ в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“.

„Всички знаят, че предстоят парламентарни избори. Това, което малцина осъзнават е, че в момента тече една генерална репетиция за уреждането на резултатите за тези парламентарни избори. В момента има частични местни избори в 12 населени места в края на месец февруари. Дуото ГЕРБ-ДПС на места павира пътя, за да си уреди настоящите парламентарни избори“, заяви Серафимов.

Той разказа за пореден опит на действащата симбиоза ГЕРБ-ДПС да влияе на изборните процеси. „Какво се случва – във въпросното село Николаево, в община Плевен, сравнително неголямо село, което малко хора познават, ще има избори. Три отказа има от страна на ОИК-Плевен да регистрираме кандидат. Първият кандидат по същество беше отхвърлен по някакви съображения на ОИК, ние взехме решение да не обжалваме и предложихме друг кандидат. По отношение на втория ни кандидат имаме два отказа. Съображенията на ОИК-Плевен са налудничави. Чисто юридически е куриозно. Комисията приема мотива и ще цитирам „житейски неоправдано е едно лице да живее повече от 6 месеца на един адрес и това да не му е постоянният адрес. След подадена жалба в ЦИК, те отмениха поръчковото решение и получихме разрешение и ОИК – Плевен регистира кандидата ни за частничните местни избори Георги Мончев“, допълни Серафимов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук