Начало НОВИНИ Израел обявява край на блокирането след 3,3 милиона ваксинирани

Израел обявява край на блокирането след 3,3 милиона ваксинирани

0

От неделя, 7 февруари, Израел постепенно ще премахне ограничението, което се прилага от месец, въпреки че международните полети ще продължат да бъдат преустановени до 20-ти този месец.

Страната вече е постановявала стриктно затваряне четири пъти и от декември стартира амбициозна кампания за ваксинация, в която 3,3 милиона души вече са получили поне една от двете дози от лекарството.

Според последния баланс на Министерството на здравеопазването тази държава с 9 милиона жители е регистрирала над 675 000 случая и 5019 смъртни случая. 

„Правителството прие предложението на министър-председателя и министъра на здравеопазването да облекчи мерките за задържане от неделя“, се казва в кабинета на правителствения глава в изявление, публикувано този петък, 5 февруари.

Оттам насетне гражданите ще могат да пътуват на повече от километър от домовете си и някои услуги, като фризьорски салони, ще бъдат отворени отново. Парковете и природните резервати също ще се отворят отново с ограничения, а ресторантите ще могат да приготвят храна за изнасяне.

Международните полети до и от международното летище Бен Гурион, почти всички преустановени от 24 януари, ще бъдат възобновени едва на 20 февруари, заяви правителството. Засега границите на Израел ще останат затворени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук