Начало НОВИНИ Най-добрите служители на Pornhub се явяват пред канадския парламент

Най-добрите служители на Pornhub се явяват пред канадския парламент

0

Ръководителите на Pornhub, най-големият безплатен порносайт в интернет, не успяха да отговорят на въпроси от парламентаристи в Канада за това защо мрежата включва или забавя премахването на детски порнографии, изнасилвания и отношения без съгласие в продължение на години, въпреки че се обявяват за етични лидери в сектора.

Главният изпълнителен директор на MindGeek, компанията, отговорна за Pornhub и други порно сайтове като Brazzers и Reality Kings, Feras Antoon и вицепрезидентът на компанията Кори Урман се появиха този петък, 5 февруари пред комисията за поверителност на долната камара на канадския парламент, за да отговорят на въпроси, свързани с обвиненията, отправени към компанията през декември от The New York Times. 

Никой от трите най- висши служители на Pornhub не отговори на ключовите въпроси на комисията, особено на тези, свързани с жалби от поне две жени, които обвиняват уебсайта, че отнема месеци, за да премахе видеоклипове на изнасилваните и измъчваните. 

Преди седмици колумнистът на „Ню Йорк Таймс“ Николас Кристоф обвини уебсайта, че е „заразен с видеоклипове за изнасилване. Той монетизира детски изнасилвания, отмъстителна порнография, шпионски видеокамери на жени, които се къпят, расистко и женоненавистно съдържание и изображения на жени, задушени с найлонови торбички.

След публикуването на статията, компаниите за кредитни карти Visa и MasterCard обявиха, че ще спрат обработката на плащания към сайтове на MindGeek, въпреки че двете компании впоследствие ограничиха забраната до Pornhub и възобновиха обработката на плащания за сайтовете на MindGeek, които използват порно актьорите.

След мерките, приети от Visa и MasterCard, PornHub продължи да премахва милиони видеоклипове от уебсайта си, чието авторство не може да бъде проверено и наложи мерки за сигурност, които намалиха броя на видеоклиповете, които Pornhub съдържа от 13,5 на 3 милиона. 

Антоон и Тасило заявиха, че премахването на тези 10 милиона видеоклипа от платформата е пример за „еволюцията“ на уебсайта, за да се гарантира, че съдържанието му е законно или е споделено законно.

Когато канадските депутати притиснаха двамата ръководители защо са чакали да премахнат такова непроверено съдържание до излизането на статията на Кристоф и действията на компаниите за кредитни карти, Антоон и Тасило не бяха в състояние да дадат последователен отгово.

Тасило също не може да обясни защо компанията не е действала, когато жена, която е свидетелствала пред същата комисия в понеделник, е заявила, че уебсайтът съдържа видеоклип с нея от момента, в който е била на 13-годишна възраст.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук