Начало БЪЛГАРИЯ Паргов: Длъжни сме да победим ГЕРБ и да нямаме оправдания, ако не...

Паргов: Длъжни сме да победим ГЕРБ и да нямаме оправдания, ако не го сторим

0

Делегатите на XIV-ата Конференция на Софийската градска организация на БСП подреждат листите с кандидати за народни представители в 23-и, 24-и и 25-и многомандатен избирателен район в София за предстоящите парламентарни избори на 4-и април. Изборът на кандидатите става с тайно гласуване, и имената ще станат ясни по-късно вечерта. 

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов няма да участва в кандидат-депутатската надпревара.

Столичните социалисти гласуват на три места в София. При равен брой гласове са предвидени балотажи между кандидатите за съответните места в листите. Председателят на Софийската градска организация на БСП Калоян Паргов си направи самоотвод и няма да присъства в листите. 

Националният съвет на БСП вече одобри предложените от Изпълнителното бюро на партията водачи на листите за парламентарните избори в 23-и; 24-и и 25-и Многомандатен избирателен район в София. Те са съответно Христо Проданов, Георги Свиленски и лидерът на БСП Корнелия Нинова. С днешното гласуване на столичните социалисти няма да се попълват местата за коалиционните партньори и гражданската квота, които се определят от Националния съвет. 

Целта на БСП е спечелване на предстоящите парламентарни избори чрез широка обществена подкрепа, а не с мобилизиране единствено на традиционните гласове. Това подчерта лидерът на БСП-София Калоян Паргов в доклада си пред XIV-ата Конференция на организацията. 

„За БСП победата няма алтернатива. Ситуацията изисква да покажем хъс и емоция. Искреното ми желание е хората да видят БСП жизнена и изпълнена с решимост партия. Досега ГЕРБ никога не е бил в толкова слаба и неизгодна позиция. Инатът им на всяка цена да довършат мандата допълнително отблъсна много хора. Ето защо ние сме длъжни да победим ГЕРБ и да нямаме оправдания, ако не го сторим“.

По думите му кандидатите трябва да са: „Подготвени, съвестни, достойни, кадърни, образовани кандидати за народни представители. Кандидати, които ще изградят около себе си гръбнака на кампанията в столицата  и ще са на първа линия в състезанието за доверието на софиянци“.

По информация на БНР. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук