Начало НОВИНИ Трима китайски шпиони са изгонени от Лондон

Трима китайски шпиони са изгонени от Лондон

0

Британският вестник „The Daily Telegraph“ съобщи, че трима заподозрени китайски шпиони са изгонени от Лондон. Той също така посочи, че тези граждани на азиатската държава са се представяли за журналисти от различни китайски агенции през 2020 г.

Медиите съобщават, че тези шпиони са служители на разузнаването от Министерството на държавната сигурност в Пекин . Търговският обект цитира неидентифициран висш държавен източник за забележките.

„Истинската им самоличност не е открита, за което са принудени да се върнат в Китай. Докладът се позовава на британската национална разузнавателна агенция.

Съобщава се, че и тримата „работят за три различни китайски медийни агенции“, каза източникът, добавяйки, че всички те са пристигнали в страната през последните 12 месеца. Имената на китайските агенции, за които са работили обаче, не бяха споменати.

Отношенията между Обединеното кралство и Китай стават все по-напрегнати, тъй като Обединеното кралство критикува Пекин за репресиите срещу Хонконг и Синдзян и изключва Huawei от вътрешните си 5G мрежи поради опасения за сигурността.

Освен това, в четвъртък, 4 февруари, британските регулатори отнеха лиценза на китайската новинарска мрежа CGTN, след като откриха, че държавната й структура на собственост е в нарушение на законите на Обединеното кралство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук