Начало БЪЛГАРИЯ Започва регистрацията на партии и коалиции в ЦИК за изборите

Започва регистрацията на партии и коалиции в ЦИК за изборите

0

От 9 часа тази сутрин, до 17 часа на 17-и февруари Централната избирателна комисия ще приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за народни представители, насрочени за 4 април.

В изборите за народни представители и може да участват партии и коалиции, регистрирани в Централната избирателна комисия. Всяка партия може да се яви самостоятелно или в коалиция с други партии, а една партия може да бъде част само от една коалиция.

При подаването на документите в ЦИК трябва да е внесен депозит от 2 500 лева по банкова сметка в БНБ. В заявлението за регистрация на партия се посочва пълното или съкратеното наименование според съдебната й регистрация и се заявява наименованието, под което ще бъде отпечатана в бюлетината. За коалициите се посочва пълното или съкратено наименование на коалицията според решението за образуването й. Представя се списък с имена, единния граждански номер и саморъчен подпис на не по-малко от 2500 избиратели, подкрепящи регистрацията на партии или коалиция. Всеки избирател може да участва само в един списък.

Отказите за регистрация от ЦИК се обжалват пред Върховния административен съд.

Предишна статияCOVID-19: 182 са новите случаи у нас за последното денонощие
Следваща статияЖълт код за силен вятър в почти всички области в страната

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук