Начало НОВИНИ Гърция и Израел с намерение да въведат „зелен паспорт“ за израелски граждани

Гърция и Израел с намерение да въведат „зелен паспорт“ за израелски граждани

0

Гърция и Израел имат намерение да въведат „зелен паспорт“, с който израелските граждани да могат да посещават Гърция без ограничения и без задължителна карантина, след като отпаднат ограниченията за полетите между двете страни. За тази договореност съобщи израелският премиер Бенямин Нетаняху след срещата с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис в Ерусалим.

„Поздравявам ви за бързия темп, с който ваксинирате гражданите си“, заяви Мицотакис пред Нетаняху на съвместната пресконференция по време на посещението на гръцкия премиер в Израел.

Мицотакис отправи пожелание страната му да посрещне възможно най-скоро израелски туристи. Гръцкият премиер спомена и сертификата за ваксинация, който лансира в рамките на ЕС, като подчерта, че общ сертификат може да бъде въведен и с трети страни, за да бъдат улеснени пътуванията през туристическия сезон, като споразумението с Израел може да бъде тест за въвеждането на подобен документ.

Мицотакис се спря и на лекарството срещу коронавирус, което се разработва в Израел, и отбеляза, че Гърция ще участва в клиничните изпитания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук