Начало НОВИНИ Covid-19: Два теста са нужни на всички пристигащи във Великобритания

Covid-19: Два теста са нужни на всички пристигащи във Великобритания

0

Всички пътници, които влизат в Обединеното кралство, ще трябва да вземат два теста за коронавирус, докато се поставят под карантина в опит да предотвратят допускането на варианти на коронавирус в страната.

Пристигащите ще се нуждаят от тест за втория и осмия ден от 10-дневния им карантинен период, независимо дали се изолират у дома или в хотел.

Министерството на здравеопазването заяви, че този ход ще позволи на властите да проследяват по-ефективно новите случаи.

В допълнение към настоящите правила за пристигащите във Великобритания, независимо дали с лодка, влак или самолет, е показването на доказателство за отрицателен тест Covid-19, за да им бъде разрешено влизане.

Този тест трябва да се направи през 72-те часа преди пътуването и всеки, който пристигне без такъв, ще бъде глобен до £ 500, като служителите на граничните сили ще извършват проверки на място.

Пътуващите трябва да предоставят данни за контакт и адреса си в Обединеното кралство. След това те могат да пътуват – с обществен транспорт до мястото, където планират да се самоизолират.

Правилата ще се прилагат за граждани на Обединеното кралство и жители, пристигащи от горещите точки на коронавируса – най-вече от Южна Америка и Африка – където се опасяват, че вариантите на Covid може вече да са разпространени. От пътниците ще се очаква да заплатят разходите за настаняване.

Пътуващите извън Обединеното кралство, които са били в тези страни през 10-те дни преди пътуването, имат забрана за влизане.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук