Начало НОВИНИ Днес изтича срокът за доставка на първата партида машини за гласуване

Днес изтича срокът за доставка на първата партида машини за гласуване

0

Днес изтича срокът за доставка на първата партида от не по малко от 300 броя машини за гласуване, които ще се използват на предстоящите на 4 април парламентарни избори. Фирмата „Сиела Норма“ спечели обществената поръчка за 9600 устройства за гласуване и подписа договор с Централната избирателна комисия преди дни.

Правителството вече предложи, а ЦИК одобри складовата база, в която ще се съхраняват машините след доставката.

Държавната агенция „Електронно управление“ съвместно с Българския институт по стандартизация и Българския институт по метрология ще удостоверяват по специално създадена методика съответствието на доставения тип техническо устройство с изискванията на Изборния кодекс.

Машинно гласуване ще има във всички секции с изключение на тези с по-малко от 300 избиратели. При гласуване с подвижна избирателна кутия в секциите в лечебните заведения, в домовете за стари хора и други специализирани институции, както и в секциите извън страната.

В секциите, в които се предвижда машинно гласуване, избирателят по свой избор ще може да гласува или с хартиена бюлетина, или с бюлетина за машинно гласуване. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук