Начало НОВИНИ Джо Байдън направи първото си посещение в Пентагона като президент на САЩ

Джо Байдън направи първото си посещение в Пентагона като президент на САЩ

0

Джо Байдън заяви при първото си посещение в Пентагона като президент на САЩ, че никога няма да се поколебае да използва сила, ако това се налага, за да бъде възпряна агресия.

В изказването си американският държавен глава добави, че никога няма да вземе с лека ръка решение за употреба на военна сила, и заяви, че САЩ трябва да повишат способностите си в киберпространството.

По думите му е нужно да бъде отговорено на засилващите се предизвикателства от страна на Китай. Байдън заяви, че Пентагонът ще направи преглед на стратегията на армията по отношение на Китай.

Неговият предмет ще бъдат ключови области като разузнаване, технологии и военното присъствие на Вашингтон в региона.

Американският президент съобщи, че американският министърът на отбраната Лойд Остинго е информирал за нова работна група по въпросите на Китай, която ще направи въпросния преглед, така че Америка да отговори на, цитирам, „китайското предизвикателство“.

От Ройтерс се позовават на американски официален представител, пожелал анонимност, според когото съставената в Пентагона 15-членна работна група за целта ще представи препоръките си до четири месеца.

В отговор на въпрос Байдън допълни, че САЩ са заинтересовани от получаването на всички факти за разпространението на коронавируса в Китай и неговия произход. 

Предишна статияЕвропейската агенция по лекарствата е одобрила три ваксини за Европейския съюз
Следваща статияТуитър отказва да върне акаунта на Доналд Тръмп

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук