Начало НОВИНИ Народното събрание ще обсъди промени в Закона за защита на конкуренцията

Народното събрание ще обсъди промени в Закона за защита на конкуренцията

0
Народното събрание ще обсъди окончателните промени в Закона за защита на конкуренцията, които предвиждат участник в картел, който ефективно съдейства за разкриване на картелно споразумение, да може да се освобождава от санкции или да търпи занижени глоби. 
Основните изменения в закона за защита на конкуренцията предвиждат и съществено разширяване на правомощията на ресорната държавна комисия, като тя ще има право за разследване и взимане на решение, включително осигуряване на достъп до всяка информация, която касае проверяваното юридическо лице. 
Предвидено е въвеждане на внезапни проверки на купувачи на храни и селскостопански продукти при съмнение за нелоялна търговска практика. 
В програмата на Народното събрание са и окончателните промени в Закона за концесиите. 
Депутатите ще решават дали инфраструктурни военни обекти да могат да се отдават на концесия. Промените в закона обаче остават под въпрос, след като между двете четения от ГЕРБ внесоха законопроект, с който оспорват предложенията на Министерски съвет и предлагат отмяна на текстовете. 
Против възможността инфраструктурни обекти в „областите отбрана и сигурност“, в които попадат и военните летища, да се отдават на концесия се обявиха и от БСП, и от ДПС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук