Начало БЪЛГАРИЯ Цветан Цветанов: Не само ще влезем в парламента, но ще бъдем и...

Цветан Цветанов: Не само ще влезем в парламента, но ще бъдем и незаобиколим фактор!

0

„При всички положения щях да напусна ГЕРБ, имайки предвид събитията през последната година. През последната година и половина ние имаме теми като АЕЦ „Белене“ и Турски поток. Двете теми бяха немислими преди изборите. Всичко, което се случва с Турски поток, е за сметка на страната ни. Ние сме платили 3 млрд. лева. Искам да чуя отговор от премиера, от Теменужка Петкова и Томислав Дончев какви разговори са водили с Москва, с хора от забранителния списък“. Това заяви председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пред БТВ.

„Републиканци за България“ е единствената партия, която има на толкова високо ниво успял българин в чужбина като Павел Вълнев. Бях в ГЕРБ, когато се запознахме с Павел Вълнев. Бях поканен в телевизия BiT. Оттогава сме семейни приятели. Ние мислим по един и същи начин. Той ми постави условия, за да работим заедно. Едно от тях беше да докажа, че нямам зависимости и аз го направих, особено що се отнася до ДПС“, каза още Цветан Цветанов. Той допълни, че Павел Вълнев, заедно със свои приятели от САЩ, досега е дал 1 млн. лв. за „Републиканци за България“.

„Павел Вълнев инвестира в цял свят, но вижда, че това няма как да стане в условията, в които се намира страната ни. Трябва да сме отворени към тези българи. Аз познавам много успели българи в чужбина. Българското законодателство позволява да се правят дарения. Ние трябва да се стремим да не бъдем зависими с нечисти и задкулисни намерения. За социолозите е изпитание нашето участие в парламента. Ние сме събрали 31 000 подписа. В ЦИК има два регистъра – в този, който се отнася до партиите, ние сме първи. Ние не само, че ще прехвърлим 4% в новото Народно събрание, а ще бъдем незаобиколим фактор“, каза още Цветан Цветанов.

„Всичко, което съм казал, е истина. В смесените региони има отстъпление от страна на ГЕРБ. Аргументите са много ясни. Всички видяха симбиозата с ДПС. Владислав Горанов реди листите. Когато бях в изпълнителната власт, не съм имал никакви зависимости с моя екип“, коментира Цветан Цветанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук