Начало НОВИНИ Доц. Мангъров: Никой не носеше маска при свинския грип, някой манипулира хората...

Доц. Мангъров: Никой не носеше маска при свинския грип, някой манипулира хората безобразно

0
Група хора ви отнема свободите под предлог, че спасяват вашето здраве. Вие се съгласявате, защото ви е страх. От сутрин до вечер ви плашат. Страхувам се от натиск. Страх ме е от самото начало, че ще бъда смачкан от всички тези, които са в състояние да затворят цялата страна. Това заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

„Другите вируси също се карат тежко, това не е нещо необичайно. Никой не сложи маска по време на свинския и хонгконгския грип. Някой манипулира хората по най-безобразен начин. Целта е светът да се доведе до разорение. Акцентира се от сутрин до вечер върху едно и също“, обясни началникът на Клиниката по детски инфекциозни болести.

Той уточни, че не е получавал заплахи и съобщения от политици заради позициите и мненията му. Някои от колегите му се сърдят, но имало и такива, които го разбират, уточни той.

През 1995 и 1996 г. по целия свят е върлувал грип, наречен „Ухан 95“. Симптомите са включвали висока температура, кашлица, усложнение от бронхопневмония.

Инфекционистът посочи, че единственото общо между вируса от 95/96 г. и коронавируса, е, че и двата са тръгнали от Ухан. Този от 1995 г. е грипен вирус, а другият, от 2019 г., е към коронавирусите. Всяка година по света от грип загиват най-малко 500 000 души, стана ясно от думите му.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук